Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westknollendam vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Westknollendam? Vloerverwarming betreft een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal bieden wij veel info over de verschillende soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westknollendam!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-westknollendam-1525

Vloerverwarming laten leggen in Westknollendam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet, keuken, berging / schuur. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tapijt, laminaat, vinyl, PVC, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Westknollendam vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming experts regio Westknollendam

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem is onderhevig aan een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je nuttige informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Westknollendam.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Vaillant, AWB, Bosch.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, e-Heat, Magnum, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Westknollendam

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Westknollendam

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Westknollendam.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een duurzame wijze verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westknollendam liggen rond de €950,00 – €2250,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele aspecten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westknollendam (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€765 – €800
25 m2€800 – €1350€975 – €1600
50 m2€2225 – €2900€2500 – €3325
60 m2€3850 – €4350€4200 – €4875
80 – 90 m2€5150 – €5800€5700 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westknollendam? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zaandam, Wormer en de Woude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zaanstad bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Westknollendam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het type model (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gekozen product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westknollendam, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1525.

Plaats een reactie