Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gorredijk vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Gorredijk? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website delen we bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Gorredijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-gorredijk-8401

Vloerverwarming laten leggen in Gorredijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, badkamer, toilet, slaapkamer, keuken. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tapijt, parket, tegels, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Gorredijk zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Opsterland en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming experts nabij Gorredijk

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het volgende schema vertellen we meer uitleg over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Gorredijk.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Gorredijk

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Gorredijk

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Gorredijk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gorredijk komen uit tussen de €925,00 tot €2200,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van veel facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gorredijk (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€755 – €800
20 m2€950 – €1300€975 – €1475
45 – 50 m2€2225 – €2825€2600 – €3350
60 m2€3725 – €4350€4000 – €4725
80 – 85 m2€5250 – €5650€5675 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, noppenplaten, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna lees je in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gorredijk? In het schema hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in De Blesse, Jonkerslân en Peperga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Opsterland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.opsterland.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Gorredijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.000 voor 15 m2 oplopend tot €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het soort installatie, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gorredijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8400, 8401.

Plaats een reactie