Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wormerveer vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Wormerveer? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten bekijk je nuttige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wormerveer!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-wormerveer-1521

Vloerverwarming laten leggen in Wormerveer

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. In dat geval weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In diverse huizen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, laminaat, PVC, tegels, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Wormerveer vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming experts omgeving Wormerveer

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het volgende schema tref je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Wormerveer.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wormerveer

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Wormerveer

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wormerveer.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een innovatieve manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wormerveer komen uit tussen de €1050,00 – €2300,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere aspecten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende weergave delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wormerveer (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€760 – €800
25 m2€850 – €1350€1075 – €1500
40 m2€2300 – €2900€2700 – €3200
70 m2€3725 – €4450€4200 – €4750
80 – 85 m2€5200 – €5800€5725 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Disclaimer: enkele constructies geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok vind je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wormerveer? Op deze pagina delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in de Woude, Westknollendam en Starnmeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Zaanstad is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor groene installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wormerveer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.750 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wormerveer, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1520, 1521.

Plaats een reactie