Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zaandam vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Zaandam? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website check je veel info over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Zaandam!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-zaandam-1501

Vloerverwarming laten leggen in Zaandam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Daardoor heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare systemen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, linoleum, parket, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Zaandam zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming specialisten regio Zaandam

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming lees je details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zaandam.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, Intergas, ATAG, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Zaandam

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zaandam

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zaandam.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zaandam liggen tussen de €1200,00 – €2200,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van veel werkzaamheden. Zo maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type installatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zaandam (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€775 – €810
20 m2€925 – €1250€1125 – €1625
40 – 50 m2€2300 – €2825€2600 – €3250
70 m2€3775 – €4425€4200 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5675€5675 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna vind je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zaandam? In het gedeelte hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Starnmeer, Wormerveer en Oost-Graftdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Zaanstad heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zaandam?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.325 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gewenste model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zaandam, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509.

Plaats een reactie