Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zaandijk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Zaandijk? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten delen we alles over de bekendste vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Zaandijk!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-zaandijk-1544

Vloerverwarming laten leggen in Zaandijk

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met die beslissing heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de toilet, badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire modellen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Doorgaans kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, linoleum, PVC, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zaandijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zaanstad en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Zaandijk

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). Hieronder lees je meer info over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zaandijk.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, Magnum, WTH, e-Heat0Zaandijk

  Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Zaandijk

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Zaandijk.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zaandijk komen uit tussen de €925,00 tot €2300,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijzen bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zaandijk (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€755 – €795
20 m2€925 – €1225€950 – €1625
40 – 45 m2€2275 – €2800€2600 – €3350
60 – 70 m2€3700 – €4350€4150 – €4725
80 – 90 m2€5100 – €5675€5525 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder vind je samengevat extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zaandijk? In het gedeelte hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Markenbinnen, Jisp en Oostknollendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Zaanstad kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.zaanstad.nl). Voor groene energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zaandijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.275 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zaandijk, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1544.

Plaats een reactie