Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hengevelde vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hengevelde? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal bekijk je alles over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hengevelde!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hengevelde-7496

Vloerverwarming laten leggen in Hengevelde

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Door die keuze heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, gang, toilet, badkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tegels, parket, linoleum, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Hengevelde alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hof van Twente en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming experts omgeving Hengevelde

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is afhankelijk van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bekijk je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hengevelde.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Bosch, ATAG, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, WTH, Danfoss, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Hengevelde

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Hengevelde

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hengevelde.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hengevelde schommelen tussen de €1050,00 – €1825,00. De precieze kosten hangen af van verschillende aspecten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere facetten die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hengevelde (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€775 – €795
20 m2€950 – €1300€975 – €1525
45 – 50 m2€2225 – €2750€2500 – €3300
60 m2€3700 – €4375€4075 – €4875
80 – 85 m2€5150 – €5675€5625 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en arbeid (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna bieden we samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hengevelde? Onderstaand vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Delden, Bentelo en Diepenheim.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hof van Twente kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hofvantwente.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hengevelde?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €850 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hengevelde, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7496.

Plaats een reactie