Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordenveld vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Noordenveld? Het gaat om een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts bieden wij handige informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordenveld!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-noordenveld-9301

Vloerverwarming laten leggen in Noordenveld

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerbedekking zoals tapijt, PVC, parket, linoleum, laminaat, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Noordenveld zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Noordenveld en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Noordenveld

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bekijk je details over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Noordenveld.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Bosch, Intergas, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Technea, Warmup, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Noordenveld

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Noordenveld

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Noordenveld.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordenveld liggen rond de €1125,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei zaken. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de volgende tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordenveld (update donderdag, 23 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€770 – €780
20 m2€875 – €1275€1050 – €1625
45 – 50 m2€2200 – €2775€2500 – €3325
65 – 70 m2€3700 – €4375€4050 – €4875
90 m2 +€5100 – €5725€5600 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten en uurloon (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bekijk je stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordenveld? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Westerkwartier.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Noordenveld krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentenoordenveld.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Noordenveld?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €950 voor 10-15 m2 tot zeker €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordenveld, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9335.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie