Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hegebeintum vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Hegebeintum? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina lees je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hegebeintum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hegebeintum-9173

Vloerverwarming laten leggen in Hegebeintum

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. In dat geval weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Soms zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als PVC, laminaat, vinyl, tegels, tapijt, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Hegebeintum eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail bieden wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Noardeast-Fryslân en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installateurs regio Hegebeintum

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder bieden we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Hegebeintum.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Technea, Danfoss, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Hegebeintum

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hegebeintum

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hegebeintum.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hegebeintum kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €2300,00. De precieze kosten komen tot stand door verschillende factoren. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hegebeintum (update zondag, 21 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€770 – €785
25 m2€925 – €1300€1025 – €1450
45 – 50 m2€2200 – €2850€2500 – €3275
60 m2€3800 – €4475€4175 – €4825
90 m2 +€5150 – €5800€5550 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand lees je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hegebeintum? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Blije, Ginnum en Buren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.noardeast-fryslan.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hegebeintum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort product (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hegebeintum, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9173.

Plaats een reactie