Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loerbeek vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Loerbeek? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de bekendste typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Loerbeek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-loerbeek-7036

Vloerverwarming laten leggen in Loerbeek

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met een professional weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de badkamer, slaapkamer, gang, toilet, woonkamer, berging / schuur. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, PVC, tegels, tapijt, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Loerbeek vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Montferland en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Loerbeek

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bekijk je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Loerbeek.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, ATAG, Remeha, Bosch, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Loerbeek

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Loerbeek

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Loerbeek.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Loerbeek liggen rond de €925,00 – €2000,00. De definitieve prijzen hangen af van verschillende factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere facetten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loerbeek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€755 – €780
20 – 25 m2€825 – €1200€1075 – €1650
40 – 45 m2€2200 – €2750€2700 – €3375
60 m2€3725 – €4400€4150 – €4725
80 m2 +€5100 – €5675€5550 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Tip: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder delen we een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loerbeek? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Wehl, Zeddam en Halle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Montferland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Loerbeek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor 10 m2 oplopend tot €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loerbeek, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7036.

Plaats een reactie