Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vethuizen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Vethuizen? Dit is een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten vertellen we je nuttige informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vethuizen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-vethuizen-7046

Vloerverwarming laten leggen in Vethuizen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met die beslissing ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan specificeren stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, PVC, parket, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Vethuizen vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Montferland en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Vethuizen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vind je meer uitleg over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Vethuizen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Vaillant, Nefit, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Vethuizen

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Vethuizen

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Vethuizen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een duurzame manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vethuizen komen uit tussen de €1150,00 tot €2100,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vethuizen (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€770 – €810
25 m2€850 – €1250€975 – €1575
40 – 50 m2€2225 – €2850€2650 – €3375
60 – 70 m2€3825 – €4375€4000 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5800€5500 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Notitie: sommige types zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok bekijk je een toelichting / de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vethuizen? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Lengel, Braamt en s-Heerenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Montferland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Vethuizen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.500 voor 10 m2 tot zo’n €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vethuizen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7046.

Plaats een reactie