Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Azewijn vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Azewijn? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we uitgebreide informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Azewijn!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-azewijn-7045

Vloerverwarming laten leggen in Azewijn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door die keuze is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, slaapkamer, gang, badkamer, toilet, berging / schuur. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, laminaat, vinyl, PVC, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Azewijn eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Montferland en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Azewijn

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vertellen we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Azewijn.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, ATAG, AWB.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Azewijn

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Azewijn

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Azewijn.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een goedkope manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Azewijn variëren tussen de €950,00 – €2100,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve factoren die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Azewijn (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€775 – €800
20 m2€900 – €1225€1075 – €1475
45 m2€2300 – €2800€2600 – €3225
60 – 70 m2€3800 – €4350€4125 – €4725
90 m2 +€5250 – €5775€5575 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bieden we in het kort aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Azewijn? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in s-Heerenberg, Vethuizen en Stokkum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Montferland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Azewijn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het soort product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gewenste model, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Azewijn, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7045.

Plaats een reactie