Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zeddam vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Zeddam? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform delen we alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zeddam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-zeddam-7038

Vloerverwarming laten leggen in Zeddam

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. In die situatie heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de woonkamer, berging / schuur, keuken, toilet, gang, badkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, tapijt, tegels, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Zeddam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Montferland en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Zeddam

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema bekijk je meer info over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zeddam.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Vaillant, ATAG, Intergas.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Zeddam

De elektrische variant werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zeddam

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Zeddam.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zeddam schommelen tussen de €1275,00 tot €2050,00. De precieze kosten worden bepaald door allerlei zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de oppervlakte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zeddam (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€765 – €785
20 – 25 m2€925 – €1225€1050 – €1625
40 m2€2225 – €2875€2625 – €3350
65 m2€3700 – €4375€4025 – €4875
90 m2 +€5200 – €5800€5600 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave vind je stapsgewijs de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zeddam? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Kilder, Stokkum en Wehl.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Montferland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zeddam?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zeddam, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7038.

Plaats een reactie