Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kilder vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Kilder? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kilder!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-kilder-7035

Vloerverwarming laten leggen in Kilder

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In dat geval is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare producten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, parket, PVC, laminaat, vinyl, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Kilder zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om jouw adres, mailadres en jouw 06-nummer. Per mail krijg je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Montferland en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming specialisten nabij Kilder

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder check je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds populairder. Vooral als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kilder.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, Intergas.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum, Technea, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Kilder

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kilder

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Kilder.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kilder liggen rond de €1300,00 – €2150,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de volgende weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kilder (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€755 – €805
25 m2€800 – €1325€1125 – €1550
40 – 50 m2€2325 – €2875€2575 – €3350
65 – 70 m2€3775 – €4425€4100 – €4825
85 m2 +€5100 – €5700€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Notitie: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna delen we stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kilder? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Halle, Loerbeek en Zelhem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Montferland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor groene producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kilder?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 10 m2 tot zeker €5.600 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kilder, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7035.

Plaats een reactie