Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groenekan vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Groenekan? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts check je nuttige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Groenekan!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-groenekan-3737

Vloerverwarming laten leggen in Groenekan

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, gang, toilet, keuken, woonkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood product ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, linoleum, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Groenekan eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang je een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Bilt en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Groenekan

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets bieden we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Groenekan.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Groenekan

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Groenekan

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Groenekan.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Groenekan kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2325,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal facetten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groenekan (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€750 – €800
20 m2€800 – €1275€1150 – €1625
50 m2€2300 – €2875€2500 – €3400
65 m2€3775 – €4450€4050 – €4775
80 – 85 m2€5100 – €5725€5600 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: enkele types zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna lees je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Groenekan? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Den Dolder, Maartensdijk en Bilthoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente De Bilt heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.debilt.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Groenekan?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Groenekan, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3737.

Plaats een reactie