Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Heerenberg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in s-Heerenberg? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website verstrekken we alles over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in s-Heerenberg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-s-heerenberg-7041

Vloerverwarming laten leggen in s-Heerenberg

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur, keuken, toilet. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tapijt, linoleum, tegels, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in s-Heerenberg vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Montferland en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij s-Heerenberg

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets bekijk je praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in s-Heerenberg.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in s-Heerenberg

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in s-Heerenberg

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in s-Heerenberg.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Heerenberg kost globaal gezien tussen de €975,00 tot €2200,00. De exacte kosten komen tot stand door veel zaken. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Heerenberg (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€755 – €790
20 – 25 m2€950 – €1200€975 – €1525
40 – 50 m2€2250 – €2875€2675 – €3375
65 – 70 m2€3700 – €4375€4200 – €4875
85 m2 +€5125 – €5800€5700 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna delen we samengevat extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Heerenberg? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Zeddam, Lengel en Loerbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Montferland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in s-Heerenberg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het type model (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type installatie, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Heerenberg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7040, 7041.

Plaats een reactie