Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Braamt vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Braamt? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal verstrekken we alles over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Braamt!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-braamt-7047

Vloerverwarming laten leggen in Braamt

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, gang, toilet, slaapkamer, badkamer, keuken. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire producten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Soms is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, vinyl, tegels, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Braamt zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Montferland en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming experts nabij Braamt

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het onderstaande blok delen we aanvullende details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Braamt.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Remeha, Intergas, Nefit, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, WTH, Warmup, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Braamt

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Braamt

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Braamt.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Braamt komen uit tussen de €1275,00 tot €1975,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van veel facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige zaken die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Braamt (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€765 – €805
20 m2€800 – €1200€1150 – €1500
45 m2€2300 – €2875€2525 – €3275
65 m2€3775 – €4425€4200 – €4725
80 – 85 m2€5175 – €5675€5725 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder lees je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Braamt? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Azewijn, Wijnbergen en Lengel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Montferland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor groene installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Braamt?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Braamt, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7047.

Plaats een reactie