Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijnbergen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Wijnbergen? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform bieden wij veel info over de meest toegepaste typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wijnbergen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-wijnbergen-7048

Vloerverwarming laten leggen in Wijnbergen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, gang, badkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, tapijt, tegels, PVC, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wijnbergen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Montferland en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming specialisten nabij Wijnbergen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is afhankelijk van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema bieden we meer details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wijnbergen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat, WTH, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wijnbergen

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wijnbergen

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Wijnbergen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een duurzame manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijnbergen kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2025,00. De geldende tarieven hangen af van allerlei factoren. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere aspecten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de volgende weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijnbergen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€765 – €790
25 m2€850 – €1200€975 – €1600
40 – 45 m2€2350 – €2875€2675 – €3225
65 – 70 m2€3825 – €4500€4025 – €4875
80 m2 +€5100 – €5800€5575 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, wapening, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder vind je kort en bondig extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijnbergen? In het gedeelte hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Vethuizen, Varsseveld en Azewijn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Montferland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wijnbergen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.250 voor 15 m2 tot zo’n €5.350 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het type product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijnbergen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7048.

Plaats een reactie