Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Didam vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Didam? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform ontdek je bruikbare informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Didam!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-didam-6941

Vloerverwarming laten leggen in Didam

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, toilet, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tegels, PVC, vinyl, tapijt, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Didam eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Montferland en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming specialisten regio Didam

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we handige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Didam.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Didam

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Didam

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Didam.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een duurzame manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Didam kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €1850,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. veel factoren. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke factoren die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Didam (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€765 – €800
25 m2€900 – €1350€1125 – €1550
40 – 45 m2€2250 – €2750€2525 – €3200
65 m2€3800 – €4400€4125 – €4900
85 m2 +€5125 – €5725€5600 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse constructies werken minder goed. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenverkoper. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema bieden we in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Didam? In de tabel hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Groessen, Dieren en Tolkamer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Montferland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Didam?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.800 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Didam, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6940, 6941, 6942.

Plaats een reactie