Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lengel vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Lengel? Dit is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site vertellen we je alles over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lengel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lengel-7044

Vloerverwarming laten leggen in Lengel

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. In dat geval heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, toilet, badkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende systemen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, parket, linoleum, PVC, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lengel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Montferland en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming experts regio Lengel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna delen we details over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lengel.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Technea, Therminon, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Lengel

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Lengel

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Lengel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lengel kost globaal gezien tussen de €1125,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lengel (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€750 – €780
20 m2€850 – €1200€950 – €1500
40 m2€2325 – €2750€2600 – €3325
60 m2€3800 – €4475€4075 – €4700
85 m2 +€5100 – €5650€5575 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Notitie: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok tref je stapsgewijs de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lengel? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Stokkum, Azewijn en Zeddam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Montferland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.montferland.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Lengel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 15 m2 tot wel €5.550 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lengel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7044.

Plaats een reactie