Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordhoek vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Noordhoek? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten verstrekken we handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordhoek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-noordhoek-4759

Vloerverwarming laten leggen in Noordhoek

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zodoende heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, gang, berging / schuur. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste producten zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood product ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, vinyl, linoleum, laminaat, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noordhoek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installatiebedrijven nabij Noordhoek

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok tref je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Noordhoek.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, Remeha, Nefit, ATAG.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Noordhoek

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Noordhoek

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Noordhoek.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een slimme wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordhoek komen uit tussen de €1250,00 tot €2275,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door veel zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige zaken die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordhoek (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€750 – €785
20 – 25 m2€825 – €1325€1150 – €1550
50 m2€2250 – €2850€2500 – €3400
65 m2€3700 – €4400€4125 – €4700
80 m2 +€5125 – €5725€5525 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordhoek? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Kruisland, Zevenbergen en Stampersgat.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Moerdijk heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Noordhoek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het geselecteerde product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordhoek, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4759.

Plaats een reactie