Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heijningen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Heijningen? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website delen we praktische informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heijningen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-heijningen-4794

Vloerverwarming laten leggen in Heijningen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, keuken, slaapkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, tapijt, PVC, parket, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Heijningen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Heijningen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we meer info over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Heijningen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, WTH, Warmup, Magnum, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Heijningen

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Heijningen

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heijningen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een duurzame wijze warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heijningen liggen op gemiddeld €1150,00 tot €2375,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heijningen (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€775 – €800
20 m2€875 – €1300€975 – €1525
50 m2€2275 – €2750€2625 – €3200
65 m2€3850 – €4475€4200 – €4875
80 – 90 m2€5175 – €5725€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Advies: bepaalde types werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema vind je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heijningen? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Klundert, Oudemolen en Langeweg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Moerdijk is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Heijningen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.050 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gewenste systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heijningen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4671, 4794.

Plaats een reactie