Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langeweg vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Langeweg? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je alles over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Langeweg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-langeweg-4772

Vloerverwarming laten leggen in Langeweg

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zo weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, berging / schuur, toilet, keuken, slaapkamer, gang. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Doorgaans is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, linoleum, vinyl, PVC, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Langeweg vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming experts nabij Langeweg

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok tref je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Langeweg.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat, WTH0Langeweg

  De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Langeweg

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Langeweg.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Langeweg liggen tussen de €1000,00 – €2125,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van diverse aspecten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langeweg (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€755 – €805
20 m2€800 – €1250€1000 – €1625
40 m2€2200 – €2775€2525 – €3350
60 m2€3850 – €4350€4150 – €4750
85 – 90 m2€5125 – €5650€5500 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna bekijk je in het kort extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langeweg? In het gedeelte hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zevenbergen, Klundert en Noordhoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Moerdijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Langeweg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langeweg, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4771, 4772.

Plaats een reactie