Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Fijnaart vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Fijnaart? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten ontdek je handige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Fijnaart!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-fijnaart-4793

Vloerverwarming laten leggen in Fijnaart

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tegels, parket, linoleum, tapijt, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Fijnaart zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Fijnaart

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de lijst hierna delen we bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Fijnaart.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Bosch, Remeha, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, WTH, e-Heat, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Fijnaart

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Fijnaart

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Fijnaart.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Fijnaart kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door allemaal zaken. Allereerst is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de lijst hierna delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Fijnaart (update zaterdag, 13 april 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€770 – €790
20 – 25 m2€950 – €1275€975 – €1600
40 – 45 m2€2325 – €2850€2700 – €3375
60 – 65 m2€3700 – €4400€4025 – €4725
80 m2 +€5200 – €5750€5750 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand tref je overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Fijnaart? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Langeweg, Heijningen en Zevenbergschen Hoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Moerdijk bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Fijnaart?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.450 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Fijnaart, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4793.

Plaats een reactie