Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Willemstad vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Willemstad? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal bieden wij veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Willemstad!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-willemstad-4797

Vloerverwarming laten leggen in Willemstad

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zo heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer, slaapkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, PVC, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Willemstad eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Willemstad

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bieden we meer info over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Willemstad.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Bosch, Nefit, AWB, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Willemstad

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Willemstad

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Willemstad.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Willemstad liggen rond de €1275,00 – €2325,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Willemstad (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€750 – €800
25 m2€800 – €1350€1025 – €1625
40 m2€2300 – €2850€2600 – €3275
70 m2€3825 – €4350€4000 – €4750
80 m2 +€5100 – €5650€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema lees je overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Willemstad? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Heijningen, Prinsenbeek en Fijnaart.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Moerdijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Willemstad?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.275 voor 15 m2 tot wel €6.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het soort systeem, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Willemstad, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4797.

Plaats een reactie