Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zevenbergschen Hoek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Zevenbergschen Hoek? Dit is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website ontdek je nuttige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Zevenbergschen Hoek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-zevenbergschen-hoek-4765

Vloerverwarming laten leggen in Zevenbergschen Hoek

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met een professional weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, gang, keuken, berging / schuur, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, parket, tegels, vinyl, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zevenbergschen Hoek zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Zevenbergschen Hoek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In de volgende bullets lees je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zevenbergschen Hoek.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zevenbergschen Hoek

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zevenbergschen Hoek

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Zevenbergschen Hoek.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zevenbergschen Hoek liggen rond de €1300,00 tot €1900,00. De exacte kosten komen tot stand door veel werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante zaken die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de volgende weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zevenbergschen Hoek (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€750 – €805
25 m2€800 – €1200€1100 – €1475
45 – 50 m2€2225 – €2825€2600 – €3225
60 – 65 m2€3750 – €4475€4075 – €4825
90 m2 +€5175 – €5650€5750 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde constructies zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna delen we stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zevenbergschen Hoek? In het gedeelte hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Noordhoek, Langeweg en Standdaarbuiten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Moerdijk ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zevenbergschen Hoek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.250 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zevenbergschen Hoek, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4765.

Plaats een reactie