Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Klundert vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Klundert? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts vind je nuttige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Klundert!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-klundert-4791

Vloerverwarming laten leggen in Klundert

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen modellen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, tapijt, PVC, tegels, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Klundert zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installateurs nabij Klundert

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna bieden we details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Klundert.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum, WTH, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Klundert

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Klundert

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Klundert.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Klundert kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2075,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van verschillende facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de lijst hierna tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Klundert (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€770 – €790
20 m2€950 – €1350€1050 – €1575
40 – 50 m2€2250 – €2800€2650 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4400€4100 – €4875
80 – 90 m2€5225 – €5725€5525 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Advies: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand check je in het kort extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Klundert? In het onderstaande overzicht delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zevenbergschen Hoek, Fijnaart en Zevenbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Moerdijk is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Klundert?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €775 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste product (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Klundert, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4790, 4791.

Plaats een reactie