Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zevenbergen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Zevenbergen? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vertellen we je veel info over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zevenbergen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-zevenbergen-4761

Vloerverwarming laten leggen in Zevenbergen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In dat geval is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de keuken, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, gang. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende soorten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, tegels, vinyl, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zevenbergen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post sturen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installateurs nabij Zevenbergen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok bekijk je meer info over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Zevenbergen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Zevenbergen

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Zevenbergen

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zevenbergen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zevenbergen variëren tussen de €925,00 tot €2000,00. De geldende tarieven worden bepaald door diverse factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zevenbergen (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€755 – €805
25 m2€925 – €1300€1100 – €1550
40 – 45 m2€2250 – €2825€2575 – €3375
60 – 65 m2€3700 – €4450€4025 – €4800
85 – 90 m2€5225 – €5650€5600 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Tip: bepaalde constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder delen we een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zevenbergen? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Standdaarbuiten, Zevenbergschen Hoek en Kruisland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Moerdijk is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor duurzamere producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zevenbergen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.400 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zevenbergen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4760, 4761, 4762.

Plaats een reactie