Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Standdaarbuiten vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Standdaarbuiten? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site bekijk je handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Standdaarbuiten!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-standdaarbuiten-4758

Vloerverwarming laten leggen in Standdaarbuiten

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Met die beslissing is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet, woonkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire types zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, linoleum, tegels, parket, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Standdaarbuiten zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming installatiebedrijven nabij Standdaarbuiten

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder vertellen we handige informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Standdaarbuiten.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup, Technea, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Standdaarbuiten

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Standdaarbuiten

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Standdaarbuiten.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een slimme wijze op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Standdaarbuiten liggen rond de €1025,00 – €2075,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige facetten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Standdaarbuiten (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€760 – €790
20 m2€900 – €1250€1075 – €1525
50 m2€2200 – €2850€2675 – €3225
60 m2€3825 – €4450€4000 – €4775
85 m2 +€5175 – €5675€5500 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema tref je stapsgewijs de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Standdaarbuiten? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Stampersgat, Noordhoek en Oud Gastel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Moerdijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Standdaarbuiten?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.275 voor 10 m2 tot wel €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Standdaarbuiten, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4758.

Plaats een reactie