Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudemolen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Oudemolen? Het is een comfortabele verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal ontdek je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudemolen!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oudemolen-4796

Vloerverwarming laten leggen in Oudemolen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Daardoor heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende producten zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Oudemolen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Moerdijk en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming vakmannen regio Oudemolen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets vind je meer info over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oudemolen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Therminon, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oudemolen

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Oudemolen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oudemolen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een voordelige manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudemolen liggen op gemiddeld €1150,00 – €2475,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van diverse facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudemolen (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€760 – €795
20 – 25 m2€950 – €1275€975 – €1575
50 m2€2250 – €2900€2525 – €3375
60 m2€3775 – €4400€4075 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5800€5625 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema bekijk je samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudemolen? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Fijnaart, Willemstad en Klundert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Moerdijk heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.moerdijk.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oudemolen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudemolen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4796.

Plaats een reactie