Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nederweert-Eind vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Nederweert-Eind? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal lees je uitgebreide informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nederweert-Eind!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nederweert-eind-6034

Vloerverwarming laten leggen in Nederweert-Eind

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, gang, badkamer, berging / schuur, keuken, toilet. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, vinyl, tapijt, laminaat, PVC, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nederweert-Eind eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Nederweert en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Nederweert-Eind

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem heeft te maken met velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je meer informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Nederweert-Eind.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Remeha, Nefit, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Nederweert-Eind

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nederweert-Eind

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Nederweert-Eind.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nederweert-Eind variëren tussen de €1125,00 tot €1900,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende onderdelen. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nederweert-Eind (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€750 – €805
25 m2€850 – €1250€1075 – €1600
45 m2€2350 – €2850€2700 – €3350
65 – 70 m2€3750 – €4500€4075 – €4700
80 m2 +€5250 – €5700€5725 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna delen we stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nederweert-Eind? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Gastel, Ospel en Soerendonk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Nederweert is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.nederweert.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Nederweert-Eind?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nederweert-Eind, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6034.

Plaats een reactie