Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Laren vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Laren? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je alles over de actuele vloerverwarming categorieën en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Laren!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-laren-7245

Vloerverwarming laten leggen in Laren

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Met een professional weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, keuken, toilet, badkamer, gang. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, PVC, vinyl, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Laren eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Lochem en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Laren

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema tref je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Laren.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, AWB, Nefit, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Laren

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Laren

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Laren.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Laren schommelen tussen de €975,00 tot €1950,00. De exacte kosten worden bepaald door verschillende aspecten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In het volgende schema krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Laren (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€770 – €785
25 m2€850 – €1275€1000 – €1650
50 m2€2200 – €2775€2675 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4350€4000 – €4725
85 m2 +€5125 – €5725€5725 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler en uurloon (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Notitie: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna tref je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Laren? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Wichmond, Vorden en Vierakker.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Lochem kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Laren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.050 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Laren, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1250, 7245.

Plaats een reactie