Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gorssel vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Gorssel? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we nuttige informatie over de actuele soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gorssel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-gorssel-7213

Vloerverwarming laten leggen in Gorssel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Daardoor weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tapijt, PVC, tegels, linoleum, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Gorssel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail bieden we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Lochem en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Gorssel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem wordt bepaald door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets bieden we meer details over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Gorssel.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, Magnum, WTH, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Gorssel

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Gorssel

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gorssel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gorssel schommelen tussen de €1300,00 – €1925,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal facetten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende schema verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gorssel (update woensdag, 24 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€770 – €795
25 m2€800 – €1350€1075 – €1550
40 – 50 m2€2350 – €2775€2675 – €3375
65 m2€3800 – €4375€4075 – €4775
85 – 90 m2€5200 – €5675€5750 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, verdeler, wapening, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand verstrekken we overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gorssel? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Rietmolen, Epse en Neede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Lochem krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Gorssel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.300 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gorssel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7213.

Plaats een reactie