Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groningen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Groningen? Het is een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je handige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Groningen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-groningen-9712

Vloerverwarming laten leggen in Groningen

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de gang, keuken, toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, linoleum, parket, laminaat, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Groningen zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Groningen en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs regio Groningen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de maximale kosten. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Groningen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Bosch, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Warmup, Magnum, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Groningen

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Groningen

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Groningen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Groningen variëren tussen de €1050,00 tot €2500,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende onderdelen. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groningen (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€750 – €785
20 – 25 m2€900 – €1350€1075 – €1550
40 – 45 m2€2325 – €2775€2600 – €3275
60 – 65 m2€3850 – €4400€4000 – €4775
85 m2 +€5225 – €5700€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Groningen).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand vind je kort en bondig de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Groningen? In het schema hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Veendam, Pekela en Eemsdelta.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Groningen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie gemeente.groningen.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Groningen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €775 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het soort installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Groningen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9700, 9701, 9702, 9703, 9704, 9711, 9712, 9713, 9714, 9715, 9716, 9717, 9718, 9721, 9722, 9723, 9724, 9725, 9726, 9727, 9728, 9731, 9732, 9733, 9734, 9735, 9736, 9737, 9738, 9741, 9742, 9743, 9744, 9745, 9746, 9747.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie