Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eefde vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Eefde? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina delen we veel info over de diverse soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eefde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-eefde-7211

Vloerverwarming laten leggen in Eefde

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Daardoor ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, toilet, badkamer, keuken, gang, woonkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, parket, vinyl, linoleum, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Eefde op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Lochem en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming experts regio Eefde

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming vertellen we praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Eefde.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Eefde

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Eefde

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Eefde.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een slimme wijze warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eefde liggen op gemiddeld €1175,00 – €1825,00. De exacte kosten worden bepaald door velerlei factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eefde (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€750 – €805
20 m2€850 – €1325€1100 – €1575
40 – 50 m2€2275 – €2900€2550 – €3225
65 m2€3825 – €4475€4150 – €4900
80 – 90 m2€5175 – €5775€5525 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: bepaalde afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna check je samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eefde? Hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Neede, Gorssel en Rekken.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Lochem is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor duurzamere producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Eefde?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.425 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het soort installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eefde, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7210, 7211.

Plaats een reactie