Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Almen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Almen? Dit is een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten vertellen we je bruikbare informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Almen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-almen-7218

Vloerverwarming laten leggen in Almen

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In dat geval weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, keuken, gang, woonkamer, toilet, berging / schuur. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire keuzes zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, laminaat, PVC, tegels, tapijt, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Almen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Lochem en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Almen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bekijk je informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Almen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, AWB, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss, WTH, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Almen

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Almen

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Almen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een slimme manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Almen variëren tussen de €1125,00 – €2500,00. Accurate kostenramingen hangen af van allerlei werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Almen (update maandag, 22 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€775 – €800
25 m2€850 – €1325€1150 – €1550
45 m2€2275 – €2875€2525 – €3300
60 – 65 m2€3800 – €4450€4025 – €4725
85 m2 +€5200 – €5725€5675 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler en arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna vind je een toelichting / aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Almen? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Kring van Dorth, Steenderen en Joppe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Lochem is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Almen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Almen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7218.

Plaats een reactie