Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming St. Willebrord vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in St. Willebrord? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je bruikbare informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in St. Willebrord!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-st-willebrord-4711

Vloerverwarming laten leggen in St. Willebrord

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door die keuze weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tegels, parket, linoleum, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in St. Willebrord alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Rucphen en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming installateurs nabij St. Willebrord

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna vind je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in St. Willebrord.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Magnum, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in St. Willebrord

Het elektrische systeem werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in St. Willebrord

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in St. Willebrord.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in St. Willebrord liggen rond de €950,00 tot €2200,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In het volgende blok tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in St. Willebrord (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€750 – €785
20 m2€950 – €1325€1025 – €1500
50 m2€2200 – €2750€2625 – €3300
60 – 70 m2€3800 – €4400€4050 – €4875
85 m2 +€5250 – €5675€5525 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Advies: meerdere constructies geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in St. Willebrord? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Sint-Annaland, Sprundel en Stavenisse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Rucphen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.rucphen.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in St. Willebrord?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor 15 m2 tot zo’n €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type systeem, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in St. Willebrord, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4710, 4711.

Plaats een reactie