Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasbommel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Maasbommel? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten bekijk je bruikbare informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Maasbommel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-maasbommel-6627

Vloerverwarming laten leggen in Maasbommel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, toilet, badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, PVC, vinyl, laminaat, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Maasbommel zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in West Maas en Waal en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Maasbommel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). Hieronder check je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Maasbommel.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Nefit, Vaillant, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Maasbommel

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Maasbommel

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Maasbommel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasbommel komen uit tussen de €1125,00 tot €2050,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van veel onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasbommel (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€770 – €810
20 – 25 m2€850 – €1275€950 – €1475
45 m2€2250 – €2850€2625 – €3350
60 m2€3700 – €4475€4025 – €4825
90 m2 +€5225 – €5675€5550 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave check je overzichtelijk de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasbommel? Hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Heerewaarden, Altforst en Dreumel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente West Maas en Waal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.westmaasenwaal.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Maasbommel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.200 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasbommel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6627.

Plaats een reactie