Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Harfsen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Harfsen? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform delen we uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Harfsen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-harfsen-7217

Vloerverwarming laten leggen in Harfsen

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Met die beslissing weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen installaties zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, linoleum, parket, vinyl, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Harfsen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Lochem en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts regio Harfsen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en budget. In de lijst hierna vind je bruikbare informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Harfsen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, Vaillant, Intergas, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Therminon, Magnum, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Harfsen

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Harfsen

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Harfsen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Harfsen liggen op gemiddeld €1200,00 – €2150,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Harfsen (update zondag, 21 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€750 – €810
20 m2€900 – €1250€975 – €1625
40 – 45 m2€2325 – €2825€2550 – €3250
65 – 70 m2€3800 – €4450€4200 – €4900
85 m2 +€5225 – €5750€5650 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok check je overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Harfsen? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Joppe, Almen en Epse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Lochem krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Harfsen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.400 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Harfsen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7217.

Plaats een reactie