Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Joppe vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Joppe? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site check je praktische informatie over de verschillende typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Joppe!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-joppe-7215

Vloerverwarming laten leggen in Joppe

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, badkamer, keuken, slaapkamer, gang, woonkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende systemen zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. Soms is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, tapijt, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Joppe eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Lochem en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installateurs nabij Joppe

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets tref je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Joppe.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Vaillant, Nefit, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Warmup, Technea, Magnum, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Joppe

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Joppe

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Joppe.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Joppe schommelen tussen de €1175,00 – €1975,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de tabel hieronder bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Joppe (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€750 – €800
20 m2€825 – €1350€1075 – €1525
40 m2€2225 – €2900€2650 – €3400
70 m2€3725 – €4500€4075 – €4875
85 m2 +€5225 – €5675€5575 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Advies: diverse vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna check je samengevat praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Joppe? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Gorssel, Kring van Dorth en Eefde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Lochem is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Joppe?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 15 m2 tot zeker €5.600 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Joppe, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7215.

Plaats een reactie