Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Barchem vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Barchem? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform vertellen we je bruikbare informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Barchem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-barchem-7244

Vloerverwarming laten leggen in Barchem

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In dat geval heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, badkamer, keuken, gang, woonkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, parket, tapijt, tegels, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Barchem zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Lochem en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Barchem

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past hangt af van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). Hieronder delen we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Barchem.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Therminon, Warmup, WTH, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Barchem

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Barchem

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Barchem.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Barchem liggen rond de €1225,00 – €2250,00. De precieze kosten hangen af van allerlei aspecten. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Barchem (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€755 – €805
25 m2€875 – €1250€1100 – €1600
50 m2€2350 – €2850€2500 – €3200
65 m2€3800 – €4375€4175 – €4750
85 – 90 m2€5200 – €5700€5725 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Barchem? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Vierakker, Laren en Warnsveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Lochem heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Barchem?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Barchem, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7244.

Plaats een reactie