Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Epse vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Epse? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts ontdek je uitgebreide informatie over de verschillende typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Epse!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-epse-7214

Vloerverwarming laten leggen in Epse

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. In dat geval ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de keuken, badkamer, toilet, berging / schuur, gang, woonkamer. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, parket, linoleum, PVC, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Epse op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Lochem en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Epse

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het volgende schema bieden we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Epse.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Epse

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Epse

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Epse.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Epse komen uit tussen de €1150,00 – €2375,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Epse (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€755 – €800
25 m2€900 – €1325€1150 – €1625
45 m2€2325 – €2775€2675 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4475€4050 – €4900
80 – 90 m2€5250 – €5700€5550 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Epse? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Eefde, Joppe en Rietmolen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Lochem kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.lochem.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Epse?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Epse, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7214.

Plaats een reactie