Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spierdijk vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Spierdijk? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vertellen we je handige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spierdijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-spierdijk-1642

Vloerverwarming laten leggen in Spierdijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zodoende heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, tegels, linoleum, tapijt, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Spierdijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Koggenland en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming vakmannen regio Spierdijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In de volgende bullets bekijk je details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Spierdijk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Spierdijk

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Spierdijk

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Spierdijk.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een goedkope verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Spierdijk liggen rond de €975,00 – €2100,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spierdijk (update donderdag, 23 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€760 – €800
20 m2€900 – €1325€1025 – €1525
50 m2€2200 – €2825€2625 – €3400
65 m2€3775 – €4375€4125 – €4725
80 – 85 m2€5100 – €5775€5525 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bieden we stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spierdijk? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Scharwoude, Ursem en Avenhorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Koggenland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Spierdijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spierdijk, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1641, 1642, 1643.

Plaats een reactie