Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuidermeer vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Zuidermeer? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal bekijk je veel info over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuidermeer!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-zuidermeer-1652

Vloerverwarming laten leggen in Zuidermeer

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, woonkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals parket, vinyl, laminaat, PVC, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Zuidermeer vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Koggenland en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Zuidermeer

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vind je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Zuidermeer.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Zuidermeer

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Zuidermeer

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zuidermeer.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuidermeer schommelen tussen de €1050,00 – €2400,00. De exacte kosten worden bepaald door veel werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuidermeer (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€750 – €795
20 – 25 m2€925 – €1275€1125 – €1625
50 m2€2325 – €2900€2600 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4400€4150 – €4725
85 m2 +€5125 – €5650€5550 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, wapening, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Notitie: meerdere vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuidermeer? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Berkhout, Benningbroek en Ursem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Koggenland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Zuidermeer?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het geselecteerde product (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het gekozen product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuidermeer, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1652.

Plaats een reactie