Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudendijk vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Oudendijk? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je nuttige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Oudendijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oudendijk-1631

Vloerverwarming laten leggen in Oudendijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zo weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, keuken, gang, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tegels, vinyl, linoleum, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Oudendijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Koggenland en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen regio Oudendijk

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema vind je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oudendijk.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Oudendijk

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Oudendijk

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oudendijk.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudendijk variëren tussen de €950,00 – €1925,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudendijk (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€770 – €800
20 – 25 m2€875 – €1325€975 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2900€2700 – €3400
60 – 65 m2€3800 – €4450€4100 – €4825
90 m2 +€5150 – €5725€5575 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler, wapening, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna lees je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudendijk? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Westwoud, Avenhorn en Lutjebroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Koggenland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oudendijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.500 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudendijk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1631.

Plaats een reactie