Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Avenhorn vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Avenhorn? Dit is een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts delen we nuttige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Avenhorn!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-avenhorn-1633

Vloerverwarming laten leggen in Avenhorn

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met die beslissing weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder specificeren stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet, badkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In diverse huizen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, parket, laminaat, PVC, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Avenhorn vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals adresgegevens, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail ontvang jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Koggenland en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Avenhorn

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder bekijk je informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Avenhorn.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, Therminon, WTH, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Avenhorn

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Avenhorn

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Avenhorn.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Avenhorn liggen rond de €1075,00 – €1975,00. De precieze kosten hangen af van allerlei zaken. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Avenhorn (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€775 – €805
25 m2€925 – €1350€1125 – €1450
40 – 50 m2€2325 – €2775€2600 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4375€4075 – €4725
80 – 90 m2€5250 – €5675€5650 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: diverse soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Avenhorn? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Andijk, Scharwoude en Westwoud.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Koggenland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Avenhorn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 10 m2 oplopend tot €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Avenhorn, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1633.

Plaats een reactie