Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wezep vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Wezep? Het gaat om een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over de actuele soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wezep!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-wezep-8091

Vloerverwarming laten leggen in Wezep

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, gang, slaapkamer, toilet, woonkamer, keuken. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare producten zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, laminaat, vinyl, linoleum, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wezep zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oldebroek en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming experts regio Wezep

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem komt tot stand door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder vind je meer details over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wezep.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Therminon, Technea, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Wezep

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Wezep

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wezep.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wezep kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €1900,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wezep (update woensdag, 24 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€760 – €785
20 – 25 m2€800 – €1250€1025 – €1625
40 m2€2200 – €2825€2550 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4400€4050 – €4800
80 – 90 m2€5100 – €5650€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder vind je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wezep? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in t Harde, Hattemerbroek en Noordeinde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Oldebroek is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.oldebroek.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wezep?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €900 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.150 voor een groter huis (100 m2). Het tarief is afhankelijk van het type systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type installatie, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wezep, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8090, 8091, 8096.

Plaats een reactie