Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Goorn vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in De Goorn? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts bekijk je praktische informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Goorn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-de-goorn-1648

Vloerverwarming laten leggen in De Goorn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, toilet, gang. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire producten zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tegels, PVC, laminaat, vinyl, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in De Goorn op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Koggenland en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming experts omgeving De Goorn

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. Hieronder bekijk je meer uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in De Goorn.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, AWB, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in De Goorn

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in De Goorn

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in De Goorn.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een slimme manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Goorn liggen tussen de €1200,00 tot €2450,00. De uiteindelijke kosten hangen af van allemaal onderdelen. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Goorn (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€770 – €780
20 – 25 m2€950 – €1250€1000 – €1575
45 – 50 m2€2225 – €2875€2550 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4400€4075 – €4800
90 m2 +€5200 – €5750€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Advies: diverse soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Goorn? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Ursem, Zuidermeer en Ursem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Koggenland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor groene maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in De Goorn?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor 10 m2 tot zo’n €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Goorn, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1648.

Plaats een reactie