Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hensbroek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Hensbroek? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal check je handige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Hensbroek!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hensbroek-1711

Vloerverwarming laten leggen in Hensbroek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als PVC, vinyl, linoleum, laminaat, tapijt, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hensbroek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Koggenland en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming installateurs regio Hensbroek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hensbroek.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, WTH, Warmup, Danfoss, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hensbroek

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hensbroek

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hensbroek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een goedkope manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hensbroek komen uit tussen de €1175,00 tot €2425,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hensbroek (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€775 – €805
20 – 25 m2€875 – €1300€1050 – €1550
40 – 45 m2€2250 – €2850€2550 – €3375
60 – 70 m2€3700 – €4375€4200 – €4900
80 – 90 m2€5100 – €5800€5700 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema tref je een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hensbroek? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Schellinkhout, Obdam en Oosterblokker.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Koggenland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hensbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.000 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.650 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt bepaald door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hensbroek, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1710, 1711.

Plaats een reactie