Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Scharwoude vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Scharwoude? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site vertellen we je praktische informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Scharwoude!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-scharwoude-1634

Vloerverwarming laten leggen in Scharwoude

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met een professional heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer, keuken, gang. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, laminaat, linoleum, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Scharwoude op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail ontvang jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Koggenland en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Scharwoude

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Scharwoude.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, Nefit, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Scharwoude

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Scharwoude

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Scharwoude.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Scharwoude liggen op gemiddeld €950,00 – €2100,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele facetten die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Scharwoude (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€765 – €800
25 m2€875 – €1275€950 – €1600
40 – 45 m2€2275 – €2825€2600 – €3350
65 m2€3800 – €4500€4175 – €4775
90 m2 +€5175 – €5675€5575 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder bieden we kort en bondig praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Scharwoude? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oudendijk, Schermerhorn en Andijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Koggenland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Scharwoude?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €850 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.350 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gewenste product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen product, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Scharwoude, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1634.

Plaats een reactie