Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Berkhout vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Berkhout? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform verstrekken we veel info over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Berkhout!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-berkhout-1647

Vloerverwarming laten leggen in Berkhout

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Zo is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de gang, toilet, berging / schuur, woonkamer, keuken, badkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, laminaat, linoleum, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Berkhout zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Koggenland en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Berkhout

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok vertellen we aanvullende details over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Berkhout.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Warmup, Technea, Therminon, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Berkhout

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Berkhout

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Berkhout.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een duurzame manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Berkhout kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2125,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Berkhout (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€760 – €780
20 m2€825 – €1275€1000 – €1525
40 m2€2275 – €2900€2500 – €3375
70 m2€3725 – €4375€4125 – €4900
85 – 90 m2€5150 – €5700€5500 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: diverse vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave tref je kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Berkhout? In het gedeelte hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Ursem, De Goorn en Spierdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Koggenland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor verduurzaming installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Berkhout?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.050 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Berkhout, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1647.

Plaats een reactie